Nicole Spit & Eveline Mooibroek duopresentatie bij stop 10 van de Kunstfietsroute Castricum 2023. Op zaterdag 3 en zondag 4 juni in Castricum.

Nicole Spit & Eveline Mooibroek duotentoonstelling bij Kunstfietsroute Castricum 2023

Dit jaar zullen de beide kunstenaars zich gezamenlijk presenteren op de Kunstfietsroute in het atelier van Eveline. Dat levert een interessante ontmoeting op waarin ze op zoek gaan naar de raakvlakken in hun werk, zowel visueel als inhoudelijk.

— Nicole Spit—
‘Nicole Spit is kunstenaar en speculatief (toekomst-) designer. Speculatief design verbeeldt toekomsten op basis van huidige technologische en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen.
Een terugkerend thema in haar werk is het spanningsveld tussen synthetische, door ingrijpen van de mens gemanipuleerde natuur en biologisch gegroeide natuur.
Dat levert vaak vervreemdende en soms bizarre verbeeldingen op.
Zo heeft ze voor haar ‘Digitaal Bomen Monument’ bomen digitaal omgezet in 3d software naar een virtuele wereld en 3d geprint. Ook werkt ze met Artificiële Intelligentie creatie en onderzoekt ze de mogelijkheden van genetische modificatie.
Hoe zou toekomstige natuur er uit kunnen zien?’

— Eveline Mooibroek —
‘Het werk van Eveline Mooibroek gaat over onze waarneming, over de werking van zintuigen en over de schijn en de werkelijkheid. Over het gevoel niet helemaal gerust of thuis te zijn in de wereld die we hebben geschapen. Eveline is geïnspireerd door de gecultiveerde en gemanipuleerde omgeving. In haar werk is het leven bevroren en stilgezet op een vervreemdende manier.
We weten niet meteen wat we zien. Eveline maakt ongemakkelijke en soms ongerijmde kunst. Haar wereld is er één van contrasten en tegenstrijdigheden. De kunstmatige mooiheid, en de schoonheid van het lelijke: ze probeert het tot één beeld samen te brengen.’

Stop 10 van de kunstfietsroute Castricum

Datum :

za 3 en zo 4 juni – 10u/17u

Locatie :
Pernéstraat 31
1901 AV Castricum

Kunstfietsroute Castricum 2023
Nicole Spit & Eveline Mooibroek duo-tentoonstelling Kunstfietsroute Castricum