Geweest : De Digitaal Bomen Monument expositie is nog tot 1 februari 2023 te zien bij Huize Koningsbosch in Castricum! Zondag 11 december was de opening door wethouder Brouwer van de ‘Digitaal Bomen Monument’ expositie in de grote zaal van Huize Koningsbosch in Castricum.

Gemist? Enkele kunstwerken uit de expositie zijn ook te zien op 3 en 4 juni bij de Kunstfietsroute Castricum 2023.

Digitaal Bomen Monument expositie van kunstenaar Nicole Spit. In Castricum

Er zijn 2d prints te zien van bomen uit Castricum, die door middel van fotogrammetrie en 3d software gedigitaliseerd zijn en in een 3d droomwereld geplaatst zijn. De afbeeldingen kunnen gescand worden met een Augmented Reality app, waarna de afbeelding tot leven komt.

Ook zijn er 3d prints te zien van vier geselecteerde bomen uit Castricum. Twee daarvan, de Kastanjeboom bij Huize Koningsbosch en de Wilg uit de Tuin van Kapitein Rommel, zijn inmiddels al gekapt, maar leven voort in hun digitale wereld.

Het bijbehorende Digitaal Bomen Monument boek is ook te koop bij de Kunstfietsroute Castricum 2023 – stop 10

In mijn kunstproject ‘Digitaal Bomenmonument’ selecteerde ik acht bomen in Castricum, die allemaal een specifieke boomdreiging vertegenwoordigen. Zoals voedselarme grond. verstedelijking, boomziekten, droogte, verzilting. Sommige, zoals de oude kastanjeboom bij Huize Koningsbosch of de oude wilg bij de Tuin van Kapitein Rommel, zijn al gekapt en leven voort in de digitale wereld.

Wij kunnen stenen monumenten restaureren, maar helaas geen oude monumentale bomen. Hoe kunnen we ze behouden, met hun specifieke fenotypische eigenschappen? Is een digitaal arboretum in een metaverse misschien een alternatief?

digitale prints scannen met augmented reality app tijdens de Digitaal Bomen Monument expositie van kunstenaar Nicole Spit. In Castricum

De speciale DigitaalBomenMonument site verhuisd.

Speciale Digitaalbomenmonument website verhuisd binnenkort naar https://digitaalbomenmonument.wordpress.com/

Castricum

De tentoonstelling werd ondersteund door de gemeente Castricum.

Te zien tot 1 februari expositie!
Getagd op: