Nicole Spit, designer, productstylist, trendonderzoeker, designconsultant en eigenaar van DesignStudio Dáárheen.

Wie is Nicole Spit?

Graag wil ik mij even voorstellen.

Ik ben de oprichter en eigenaar van Design Studio Dáárheen. Studio Dáárheen  is een designstudio gespecialiseerd in design en trendonderzoek voor productontwikkelaars. Studio Dáárheen  helpt u al in het beginstadium de juiste designrichting te kiezen, door middel van algemeen en toegespitst trendonderzoek, moodboards en concreet advies. (concept, vorm, materiaal, kleur, textuur). Maar ook door een innovatie richting te formuleren op basis van research en speculatief design ideeën.

Ik heb de Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (richting productontwerp) doorlopen. Daarna heb ik meerdere jaren gewerkt bij designbureau `s. Daar heb ik mij weten te specialiseren op trends en de detaillering van producten.

De emotie die het product oproept of die de klant met het product zou willen oproepen is een belangrijk uitgangspunt. Dat wordt voor een groot deel bepaald door kleur, materiaal, productgrafiek, textuur en vorm. Wat maakt dat een product stoer of veilig overkomt? Hoe voelt degelijkheid, bij bijvoorbeeld een stuur? Hoe klinkt kwaliteit, bij het sluiten van een verpakking en wat voor kleur heeft bescherming? Welke vorm nodigt uit tot oppakken? Wat is subtiele luxe? En hoe vertaal je dat concreet in een product?

Ik ben een gedreven ontwerpster met oog voor detail. Ik heb een grote interesse in trends en ontwikkelingen op het gebied van kunst, technische ontwikkelingen, mode, architectuur, design en onderbouwde toekomstvisies. Ik bezoek beurzen, volg de relevante sites, bezoek musea, lees de vakbladen en al de tijd die ik daar aan besteed kunt u zich besparen.

Opvallende bevindingen en ontwikkelingen uit mijn research zet ik om in speculatief design en kunstprojecten. Kijk voor voorbeelden op Art Studio Dáárheen.

Met mijn opleiding en achtergrond kan ik u desgewenst tevens gedegen op weg helpen met de eerste concept schetsen. Dat in combinatie met (design-)ervaring, internetonderzoek en goed ontwikkelde `voelsprieten` voor trends zorgt ervoor dat ik waardevol zal zijn voor u als klant.

Neemt u gerust contact met mij op voor een nadere kennismaking.

nicole@studiodaarheen.nl

Instagram
Instagram
LinkedIn logo zww
LinkedIn
Nicole Spit NextNatureNetwork member
NNN Member
SFA Lead
Kunstenaars Centrum Bergen-Lid Nicole Spit
KCB member