De ‘Oase der Muzen’ kunstexpositie is van 6 t/m 10 september met een mooie kunst en landart-expositie en als plek om je op te laden! Verlengd tot en met 25 September!

Op de mooie doorstroom- buitenlocatie in de tuin van Kapitein Rommel met Wellness, kunst klank en gedicht en bijzondere activiteiten op inschrijving. De land-artgroep ‘de Feniks’ (Anja Jonker ,Marije Samuels, Nicole Spit) exposeert door de gehele tuin met bijzondere natuurlijke landart. Suzanne van Reenen maakte tuindichtjes gebaseerd op deze specifieke tuin. In de replica van het historische witte tuinhuis exposeert Nicole Spit ( speculatief conceptdesigner en kunstenaar en vertaald toekomstvisies in kunstobjecten)

expo 'Oase der Muzen' met kunstenaar Nicole Spit van Studio Dáárheen. 6-25 sept Tuin van kapitein Rommel in Castricum
Expo ‘Oase der Muzen’ met Nicole Spit van Studio Dáárheen. 6-25 sept Tuin van kapitein Rommel in Castricum

Digitaal boommonument. Tijdens de COVID lockdowns merkten veel mensen dat ze behoefte hebben aan energie uit de natuur, bos en bomen om zich heen. Steeds meer bomen verdwijnen door kap of bosbranden. Kunnen we monumentale bomen wellicht behouden door ze digitaal op te slaan in virtual reality? Nicole Spit heeft door middel ‘photogrammetry’ en speciale software bomen digitaal in 3d vastgelegd. Ze leven als het ware voort, als digitaal monument, in een virtuele droomwereld.

Boom vastgelegd met photogrammetry door Nicole Spit voor de expo Oase der Muzen in Castricum. Tuin van kapitein Rommel.
Boom vastgelegd door Photogrammetry – Nicole Spit
Digitaal boommonument van kunstenaar Nicole Spit in virtuele droomwereld op expo Oase der Muzen in Castricum in de Tuin van Kapitein Rommel
Digitaal Boommonument in virtuele wereld

Synthetische boomwortel communicator. Bomen kunnen communiceren met elkaar en de ondergrondse wereld via het Wood Wide Web, het mycelium schimmelnetwerk onder de grond. Zouden we via een synthetische boomwortel-communicator met deze ‘gesprekken’ mee kunnen praten, door signaalstoffen te monitoren en toe te voegen?

Synthetic Tree Root Communicator for the Wood Wide Web. Digitaal Bomen Monument - Studio Dáárheen kunstenaar - Nicole Spit , Castricum
Synthetic Tree Root Communicator for the Wood Wide Web.

ZON

Cyanotype sunprints. Nicole Spit heeft de energie uit de natuur ook vertaald in ‘Cyanotype-Sunprints’, waarbij er mysterieuze beelden ontstaan. Cyanoprint is de fotografische techniek waarbij de zon inwerkt op chemicaliën en contactafdrukken van planten achterlaat.

Cyanotype sunprint van kunstenares Nicole Spit op de expo Oase der Muzen in Castricum
Cyanotype sunprint van Nicole Spit

Chloroplast BioTattoo. In een speculatief design kunstproject van Nicole, laat ze zien hoe we wellicht in de toekomst gebruik kunnen maken van fotosynthese van planten, door bladgroenkorrels in de huid te integreren. BioArt.

Bioart. Dier met groene bio fotosynthese tatoeage. NeoBio project door de Nederlandse kunstenaar en speculatief designer Nicole Spit uit Castricum
Dier met groene bio tatoeage waarin energie wordt opgewekt d.m.v. fotosynthese.

Waar te zien? In de Tuin van Kapitein Rommel (ingang schuin tegenover het station) in Castricum, in het witte tuinhuis.

Wanneer? van maandag 6 september t/m zaterdag 25 september 2021. tijden : van 09:30 uur- 16:30uur.

Expo ‘Oase der Muzen’ in de Tuin van Kapitein Rommel .
Getagd op: