Design Studio Dáárheen bezocht (12 jan 2016) het wetlab van de Waag Society (Waag Society – Institute for art, science and technology –) in Amsterdam om op onderzoek te gaan naar de mogelijkheden van biotechnologie. Na mijn trendpresentatie over BioTech voor de Rozenbrood Trendacademy, wil ik mij verder gaan verdiepen in de Biotech en Bio Art. Ik denk dat (synthetische-) biotechnologie, een van de belangrijkste ontwikkelingen wordt, om in de gaten te houden, de aankomende jaren. Dáárheen dus.

Design Studio Daarheen bezoekt de Waag society in Amsterdam
De Waag society is gevestigd in het prachtige middeleeuwse pand op de Nieuwmarkt in Amsterdam.
Design Studio Daarheen bezoekt Waag society
De entree alleen al, appelleert aan een avontuurlijk onderzoeksgevoel wat ik toch al bij een laboratorium heb. (genetisch bepaald waarschijnlijk. zie hieronder) Nadat je hebt aangebeld, mag je naar binnen in een torenkamer en een oude trap leidt je naar de eerste verdieping met het Wetlab met petri dishes, schimmelculturen, mycelium, ovens, agar, PCR, cellen enz. Op de open avonden is er de mogelijkheid te discussiëren met de deskundige medewerkers en de andere geïnteresseerden.

 

Design Studio Daarheen_Waag society bezoekt open wetlab
Het Open Wetlab is een laboratorium voor creatieve biotechnologie. Op dinsdagavond mag je zelf komen experimenteren met biotechnologie. Ook is er de mogelijkheid een speciale ‘Biohack academy’ cursus te volgen, waarin je onder andere zelf een PCR (Polymerase Chain Reaction) printer leert maken, zodat je zelf DNA op snelle wijze kan vermeerderen.
Design Studio Daarheen, Jan J Spit, Chemicus Stork
Ik hoop bij het wetlab meer te weten te komen over biotechnologie en gentechnologie. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de huidige grenzen die wellicht verder opgerekt worden? Wat zijn de mogelijkheden voor nieuwe producten? Hoe ontwikkelt biodesign zich? Wat kunnen we bepalen aan het DNA in genen? Is mijn interesse en affiniteit met dit open source laboratorium wellicht ook genetisch bepaald? Zie hierbij een foto uit 1963 van mijn vader, chemicus en kunststoftechnoloog. – Nicole Spit

 

Waag Society, open Wetlab
Getagd op: