NeoBio IMPACT!-talk bij Cube Design Museum

Cube Design Museum Impact Talk by Nicole Spit from Studio Daarheen

Op 4 juni geef ik een lezing in het kader van het Cube Design Museum IMPACT!-programma en hun NATURE tentoonstelling. ‘NeoBio, een visie op de invloed van biotech op productdesign’.

wat : In deze talk gaat Nicole in op de veranderende designpraktijk in de huidige wereld waarin nieuwe (bio-) technologische ontwikkelingen en een attitudeverandering bij de consument, een bewustwording bij de maakindustrie vraagt.

wanneer : Op 4 juni 2019 om 19:45uur.

Waar: Cube Design Museum.

MMRY Synthesize Set door ArtStudio Dáárheen in Kunststation Delden

MMRY set van Nicole Spit_Studio Daarheen Op groepsexpositie KunststationDeldenArtStudio Dáárheen neemt deel aan de groepstentoonstelling ZAT Souvenirs, met als thema ‘het thuisgevoel mee op reis’

MMRY Synthetiseerset.

Mijn invulling van het thema ‘Thuisgevoel’ zal, zoals ik meestal werk, een speculatief designproject zijn. Dit keer gaat het over een biologische benadering van het ‘thuisgevoel’. Zou het mogelijk zijn om het thuisgevoel te destilleren aan de hand van de hersenpatronen waar en hoe het gevoel opgeslagen is? Is het dan mogelijk om het ‘thuisgevoel’ te synthetiseren en d.m.v. van een persoonlijke neurotransmitter- pil, zo dat exacte gevoel weer kunstmatig op te wekken in de hersenen? Je zou een setje ‘persoonlijk thuisgevoel-pillen’ kunnen meenemen naar waar je ook naar toe gaat. Voorziet in een behoefte voor reizigers naar Mars, immigranten, of gewoon voor wie ook maar zijn thuis verlaat.

Speculatief design project MMRY Synthetiseerset, ArtStudio Dáárheen, 2019

MMRY_SynthetiseerSet_Synthesizer_StudioDaarheen_Nicole Spit

MMRY set book author Nicole Spit, Studio Daarheen 2019

Studio Dáárheen op Dutch Design Week 2018

Studio Dáárheen nam met  ‘NeoBio, a vision on the influence of biotech on productdesign’  deel aan de DDW2018 !

(Van 20 oktober tot en met 28 oktober 2018 in Eindhoven.)

In het Veemgebouw bij ‘Manifestations’.

Daarheen op DDW 2018. Zuilen en vitrines van Renzez.
NeoBio van Studio Daarheen op DDW 2018.  De schitterende zuilen, lessenaar en vitrines van RENZEZ.   (Foto Alys van der Waarde.)

DDW2018_Nicole Spit_Vision on biotech and productdesign

MicroBio Vases by Studio Daarheen at the Dutch Design Week Eindhoven. microbio vazen

 

En | ‘MicroBio vases’. Made by Studio Dáárheen. Inspired by the wonderfull world of micro organism as seen under the microscope. The vases show growforms with tentacles, spirals, clustering and membranes. The protrusions are made from flexibele silicon, so they won’t break off easily. A selection of the collection of MicroBio vases will also be for sale at the Dutch Design Week in the DDW shop. A spin-off of the exhibition ‘NeoBio, a vision on the influence of biotech on productdesign’ , in the Veem building, floor 9 at the DDW.

Deelnemer aan groepstentoonstelling ‘COLLAGE’ in Pakhuis Dekker

Nicole Spit deelnemer groepstentoonstelling COLLAGE in PAkhuis Dekker

‘Collagiste en curator Nicola Kloosterman stelde de boeiende expositie COLLAGE samen die van vrijdag 22 t/m zondag 24 juni 2018 (11.00 uur tot 17.00 uur) te bezichtigen is in Pakhuis Dekker. Het sub-thema natuur/organisch komt mede tot uiting in een diversiteit aan kunstvormen o.a. Nederlands Design, collages, beelden en illustraties.
PROGRAMMA:
:: Nicola Kloosterman interviewt op vrijdag 22 juni om 13.30 uur en 15.30 uur Heleen Haijtema.
:: Op zondagmiddag 24 juni vindt er een demonstratie plaats van Frank de Haan guitars.
:: De andere kunstenaars zijn wisselend aanwezig deze 3 dagen*.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS:
Studio Sybrandy, Heleen Haijtema, Margo Bouwhuis, Inge Deen, Tessa de Graaf, Frank de Haan, Nicole Spit, Tirza Teule, Jeroen Tromp en Nicola Kloosterman.’

*Op zaterdag 23 en op zondag 24 Juni kunstenaar Nicole Spit (MicroBio vazen en BioTronicols) aanwezig van 11:00uur tot 14:00uur

Nicole Spit van Studio Daarheen deelnemer aan groepstentoonstelling COLLAGE in Pakhuis Dekker

MicroBio Vazen van ArtStudioDáárheen

MicroBio vases by Nicole Spit, Art Studio Dáárheen

Te zien bij de Dutch Design Week Eindhoven 2018 in oktober. De collectie MicroBio vazen van ArtStudio Dáárheen was te zien bij ‘De Tuin van Kapitein Rommel’ , Pakhuis Dekker in Heiloo en bij bloembinderij ‘De Verleiding’ in Castricum. Ze zijn geïnspireerd door de wonderlijke en intrigerende wereld van de micro organismen.

 

MicroBio vazen van Nicole Spit bij bloembinderij 'De Verleiding'
Onder andere te zien in de etalage van ‘De Verleiding’ in Castricum. En bij ‘Pakhuis Dekker’ in Heiloo.

microbio vazen bij Dutch Design Week in Eindhoven

 

microbio vazen bij Dutch Design Week in Eindhoven